Mérnöknek lenni különleges dolog. Nem csak azért, mert egy híres fizikus egyszer azt mondta, hogy a természettudós az, aki leírja a létező világot, a mérnök, aki olyat teremt, amilyen korábban még nem volt.

Villamosmérnöknek lenni különösen nagy kihívás, hiszen az ember olyan valamivel foglalkozik, amely láthatatlan, csak közvetett hatásaiból tudunk következtetni arra, hogy valamilyen villamos jelenséggel állunk szemben.

Gyengeáramú villamosmérnöknek lenni igen-igen nagy megtiszteltetés, mivel olyan kis villamos mennyiségekkel dolgozunk, ahol nem a hordozott energia nagysága a mérvadó, hanem a jelek minősége.

A digitális technika még ennél is érdekesebb, hiszen a villamos mennyiségeket többnyire, mint információhordozó közeget alkalmazzuk.

Az informatika és a villamosmérnökség határterülete, pedig olyan új megközelítést hoz létre, amelyek a számítógépet, mint univerzális eszközt használja arra, hogy géppel fejlesszünk gépet, olyan nagyszerű berendezéseket állítsunk elő, amelyek megkönnyítik, megszépítik mindennapjainkat.

Ma a gyengeáramú villamosmérnöki fejlesztői tevékenység alapvetően különféle programozható áramkörök alkalmazásából áll. Tanulmányink során sokat foglalkozunk a: a számítógépekkel, beágyazott mikroszámítógépekkel, mikrokontrollerekkel, a különféle programozható digitális és analóg áramkör családokkal, ezek kapcsolatával és környezetbe illesztésükkel.

Az Alba Regia Műszaki Karon megszerzett elméleti és gyakorlati tudás birtokában Önök olyan szemléletmódot, készséget kapnak, amely azonnal hasznosítható, az ipar örömmel fogadja a végzett villamosmérnökeinket.