Változás 2021-től!

Az Óbudai Egyetem képzéseire a központi felsőoktatási felvételi eljárás keretében elektronikus úton lehet jelentkezni a felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül. A képzés kiválasztását követően egyszerűen, gyorsan, a nap bármely szakában lebonyolítható a felvételi jelentkezés és nyomon követhető az eljárás folyamata.

Az általános felvételi eljárás során összesen maximum hat helyet lehet megjelölni. Egy jelentkezési helynek számít, ha a jelentkező ugyanazon jelentkezési hely mindkét finanszírozási formáját megjelöli, azaz, ha az intézmény, a kar, a szak, a képzési szint, a munkarend, a képzési helye és nyelve is azonos, csak a finanszírozási forma tér el.

A duális képzésre való jelentkezés esetén a felvi.hu oldalon kell az adott szakra jelentkezni, és ezzel párhuzamosan a kiválasztott munkahelyre.
Oldalunkon közvetlen link található minden partnercég duális oldalára, ahol információt tettünk közzé a jelentkezés módjáról, és folyamatáról.
További információk

A szakirányú továbbképzésekre közvetlenül az egyetemen kell jelentkezni, melyről információ és jelentkezési lap az adott szak leírásánál található.

Fontos időpontok

A felvételi eljárás fontos időpontjai:

20210201 Felveteli idopontok

Adott eljárásban a dátumok - pl. munkaszüneti napok miatt - módosulhatnak.
A pontos dátumokért kérjük, tanulmányozza az aktuális felvételi tájékoztatót!

Felvételi eljárás

A 2023. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban történő jelentkezés során legfeljebb hat helyet lehet megjelölni. A jelentkezési határidő a 2023. szeptemberben induló képzésekre: 2023. február 15.

Hitelesítés határideje

Ügyfélkapu-regisztráción keresztül, vagy a kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlap postára adásával február 20.

Jelentkezés módja

Elektronikus jelentkezés: regisztrációt követően, az elektronikus felvételi adatlap kitöltésével a www.felvi.hu honlapon keresztül történhet. Az általános felsőoktatási felvételi eljárásban legfeljebb hat jelentkezési hely jelölhető meg a jelentkező az általa meghatározott jelentkezési sorrendet a felvételi eljárás során egy alkalommal módosíthatja.

A felvételi folyamata

 efelveteli folyamat

Forrás: www.felvi.hu

Eljárási díjak

A felsőoktatási felvételi eljárás során a jelentkező díjmentesen nyújthatja be a jelentkezési kérelmét. A díjmentes alapjelentkezés három képzés megjelölését teszi lehetővé, ezen felül a jelentkezőnek jelentkezésekor – a jelentkezési helyek számától függően – kiegészítő díjat kell fizetnie.

Figyelem! Egy jelentkezési helynek számít, ha a jelentkező ugyanazon jelentkezési hely mindkét finanszírozási formáját megjelöli, azaz ha az intézmény, a kar, a szak, a képzési szint, a munkarend, a képzési helye és nyelve is azonos, csak a finanszírozási forma tér el. Ezeket természetesen külön sorban kell feltüntetni, ennek értelmében jelentkezéskor maximum tizenkét sor tölthető ki.

Felvételi tárgyak
Duális képzés
Kollégium
Nyílt napok