cisco

Az Alba Regia Egyetemi Központban 2000. óta mûködik a CCNA (Cisco Certified Networking Associate) képzést folytató CISCO Hálózati Akadémia (http://www.cisco.com/web/HU/netacad/index.html), amelynek vezetôje dr. Nagy Rezsô, fôiskolai docens. Regionális akadémiaként részt vett a magyarországi program felfuttatásában; mintegy 30 lokális akadémiai oktatót képzett, akiknek nagy része középiskolai tanár. Lokális akadémiaként  eddig mintegy 200 hallgató oktatását végezte el sikeresen. A tanfolyam elvégzésével jelentôsen nô a hallgatók munkaerô-piaci elhelyezkedési esélye. Így – bár a számítógép hálózatos tantárgycsoportot választó hallgatók tantárgyainak tematikájában a tanfolyam ismeretanyaga szerepel – számukra is javasolható az akadémiai kurzusok elvégzése gyakorlat-orientáltságuk és piaci elismertségük miatt.

A képzés külső érdeklődők számára is nyitva áll, a foglalkozásokat jellemzően hétköznapokon, a késő délutáni – kora esti órákban tartjuk. Saját hallgatóink a képzési díjnak csak 25%-át fizetik.

Az utóbbi években a CCNA-tananyag két változatban létezik. Mi a magasabb szintû (Exploration) változatot oktatjuk. A tananyag angol nyelvû, de az órákon magyar nyelvû magyarázatot kapnak a hallgatók. A Cisco-tanfolyam tehát a szakmai angol nyelv megismerését is segíti.