Tisztelt Hallgatók!

Húsz évvel ezelőtt rendezték meg először az Eötvös Lorándról elnevezett futóversenyt, az 5vös 5km-t. Az egyetemi kampuszon tanulmányi félévenként megtartott sportesemény célja az egyetemi polgárok megmozgatása egy olyan távval, amely a kezdők számára elérhető kihívás, a rendszeresen futóknak pedig felkészültségük felmérése, és egyben, mindenkinek, a közös mozgás ünnepe.

Miután idén, a koronavírus-járvánnyal összefüggő korlátozások nem tették lehetővé, hogy megtartsák a népszerű májusi sporteseményt, így lelkes hallgatók maguk szervezték át az 5vös 5km futóversenyt az online térbe annak érdekében, hogy mozgásra motiválják hallgatótársaikat itthon és külföldön egyaránt.

A XXXVIII. 5vös 5km Futóverseny 2020. június 19-24. között kerül megrendezésre.

A verseny teljesítéséhez egy 5 km-es távot kell teljesíteni, GPS-es eszközzel (okostelefon, sportóra stb.), vagy futópadon.
A verseny időpontja: a távot 2020. június 19., péntek 17:05 és június 24., szerda 22:10 közötti időszakban kell lefutni.
A verseny helyszíne: a világon bárhol, szabadtéren (pályán, utcán, erdőben stb.) vagy teremben, futópadon.
A teljesítés igazolása : egy igazoló képet (pl. okosóra képernyőképe) kell beküldeni, amelyen szerepel a lefutott táv (min. 5000 méter), a futás ideje (perc, másodperc), a teljesítés dátuma és időpontja (nap, óra, perc).
Nevezés és feltöltés: a futást követően a http://eotvos5.elte.hu honlapon található űrlap kitöltésével egyszerre kell regisztrálni és a teljesítést igazoló képet feltölteni.

Nevezési díj: a versenyen való részvétel ingyenes :).
További részletek (eredménykategóriák, díjazás stb.):

  • versenykiírás: http://eotvos5.elte.hu/sites/eotvos5.elte.hu/files/38-5v5-versenykiiras_...
  • aktuális információk (FB-esemény): www.fb.com/events/2763989400553211/
  • e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

In English :