Újabb színfolt a vállalati partneri kínálatban:
Duális együttműködési megállapodást írt alá az Echo Zrt. és az Óbudai Egyetem

2020.10.08. (csütörtök), 10.00. Duális képzés szervezésére vonatkozó megállapodást kötött a székesfehérvári Echo Network Koordinációs, Beruházó és Finanszírozó Zrt és az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara a Titkok Háza Tudományos Élményközpontban (http://www.titkokhaza.hu).

A cég 2020. év októberétől az OE Alba Regia Műszaki Karon duális mérnökinformatikus, műszaki menedzser alapszakokon Vállalati Partnerként 3-3 fő hallgató gyakorlati képzésében vállal szerepet. A céggel korábban már létrejött egy megállapodás, amellyel a hagyományos képzésben részt vevő hallgatók nyári szakmai gyakorlatukat teljesíthették a gazdasági szervezetnél. A partnerek együttműködésében valósult meg Székesfehérváron a Titkok Háza Tudományos Élményközpont is, amely 2019. évben nyitotta meg kapuit.

Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere az együttműködés létrejöttét méltatta. Örömét fejezte ki, hogy a város duális együttműködési hálózata tovább fejlődik ezzel a partnerséggel. Székesfehérváron az ÓE Alba Regia Műszaki Kara 2015. szeptemberében az elsők között kezdte meg a duális képzések szervezését. Hangsúlyozta a képzési forma jó válasz egy régi problémára, hogyan lehet gyakorlatorientáltabbá tenni a felsőoktatási képzéseket, hogy minél alkalmasabb végzősök kerüljenek ki az intézményekből a vállalatok számára. Kiemelte, hogy a város fejlődése szempontjából fontosak a duális képzések. Köszöntője végén megköszönte az együttműködést az Echo Network Zrt-nek és az Óbudai Egyetemnek.

Dr. Seebauer Márta oktatási rektorhelyettes hangsúlyozta, fontos, hogy a duális képzésben a vállalati partnerek kínálata újabb színfolttal gazdagodott az Echo Network Zrt belépésével. Közvetítette Prof. Dr. Kovács Levente rektor üdvözletét, aki sok sikert kívánt az együttműködéshez. Az egyetem és a kar számára is nagyon fontos az együttműködés. Megemlítette, hogy példaértékű már az az összefogás is, amellyel a Titkok Háza Tudományos Élményközpontot létrehozták. Hangsúlyozta, hogy az egyetem számára rendkívül fontos, hogy minél korábban érjék el a műszaki és természettudományos ismeretek iránt érdeklődőket. Beszéde végén megköszönte a kooperációt a cégnek.

Domokos Tamás Echo Network Koordinációs, Beruházó és Finanszírozó Zrt vezérigazgatója kiemelte a most aláírt megállapodás újabb lehetőségeket nyit meg az együttműködésben, amelynek alapjait a Titkok Háza projekt már lerakta. Megjegyezte, a jövőben azoknak a hallgatóknak kiemelt szerepe lesz, akik a munkaerőpiacra hozzáadott értéket képviselve tudnak megjelenni a munkaerőpiacon. Üzent a leendő duális hallgatóknak is, hogy a cégcsoport különleges helyzetben van, sokféle tevékenységet végeznek, így szélesebb kompetencia kínálattal tudnak feléjük megjelenni. Sikeres szakmai fejlődést kívánt nekik, a partnereknek pedig megköszönte az együttműködést.

A beszédeket követően aláírták a duális képzési együttműködést rögzítő megállapodást. A dokumentumot Ormándi Gabriella, az Óbudai Egyetem kancellárja, Dr. Seebauer Márta oktatási rektorhelyettes, Domokos Tamás Echo Network Koordinációs, Beruházó és Finanszírozó Zrt vezérigazgatója és Prof. Dr. Györök György az OE Alba Regia Műszaki Kar dékánja látta el kézjegyével.

fotó: Molnár Artúr