KÖSZÖNET A PEDAGÓGUSOKNAK! – ÜNNEPSÉGET ÉS DÍJÁTADÓT TARTOTTAK A HIEMER-HÁZBAN

Pedagógusnap alkalmából rendezte meg hagyományos ünnepségét Székesfehérvár Önkormányzata csütörtökön a Hiemer-ház Báltermében. A város polgármesterének köszöntőjét követően átadták a „Székesfehérvár Oktatásáért” díjakat, a „Székesfehérvár Ifjúságáért” díjat, egy Polgármesteri Elismerő Emlékérmet és köszöntötték a Diákönkormányzatok munkáját segítő pedagógusokat is.

Az idei ünnepséget a Hiemer-ház Báltermében rendezték meg. „A mai nap a köszönetnyilvánításról szól. (…) Fontos, hogy tudjunk megállni egy-egy pillanatban, ünnepelni, gratulálni, és ezt valamilyen módon, városi kitüntetések, díjak formájában kifejezni!” – hangsúlyozta ünnepi beszédében dr. Cser-Palkovics András polgármester. Hozzátette, hogy sok probléma van a köznevelésben fenntartótól és intézménytípustól függetlenül, emellett vannak szép eredmények, előrelépések is, azonban a mai nap a köszöneté. Ez igaz Székesfehérvárra és az agglomerációra is, hiszen nem csak helyi gyerekek, diákok nevelése, tanítása zajlik a városban, hanem 30-50 kilométeres körből érkeznek ide a fiatalok nap mint nap. „Jó lenne elérni, hogy ne csak az év egyetlen napján, hanem a szürke hétköznapokon is segítséget nyújtsunk a pedagógusoknak, így ők is segíteni tudják a gyerekeket, a családokat!” – emelte ki a városvezető.

A köszöntőt követően került sor az önkormányzati díjak, elismerések átadása.

Díjat vehetett át Makó Margit, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar Természettudományi és Szoftvertechnológiai Intézetének mestertanára. A Kandó Kálmán Műszaki Főiskola Számítógéptechnikai Intézetében 1997-től főállású adjunktusként kezdett dolgozni. Immár 26 éve töretlenül tanítja matematikára a felnővő mérnökgenerációkat, az azóta már Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar néven működő székesfehérvári egyetemi karon.

Az ifjúság nevelésében, a diákok közéletre való felkészítésében egyre fontosabb szerepet kap a diákönkormányzatokban végzett munka. Az ünnepségen köszöntötték azokat a pedagógusokat is, akik a diákönkormányzatokat segítik.

Az esemény zárásaként Mészáros Attila alpolgármester mondott pohárköszöntőt. Köszönetét fejezte ki a pedagógusok munkájáért, amelyet az elmúlt évben a mintegy húszezer fiatalért végeztek a város nevelési, oktatási, szakképzési intézményeiben. Mint mondta, ez egy óriási felelősség! Ráadásul az idei tanév különleges volt, hiszen két év után újra kellett építeni a közösségeket. „Köszönjük, hogy Székesfehérvár ifjúsága továbbra is éled, virágzik, a fiatalok nagyon tehetségesek, ez pedig Önöknek is köszönhető!” – fogalmazott Mészáros Attila.

Az ünnepi műsorban közreműködött a Gyöngyvirág Óvoda és Török Laura, a XII. Fehérvári Versünnep különdíjasa.

forrás: www.szekesfehervar.hu
fotó: Simon Erika