2017. január 16-án megtartotta második nyílt napját az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karon. A helyszín a Geoinformatikai Intézet volt, ahol a földmérő és földrendező mérnök alapszakot gondozzák. 

A rendezvényt Dr. Seebauer Márta oktatási dékánhelyettes nyitotta meg, aki szavaival üzent a pályaválasztás előtt álló fiataloknak, hogy felelősségteljesen döntsenek. Karrierjüket alapozhatják meg egy jó egyetemi döntéssel, duális szakválasztással.

Mészáros Attila alpolgármester a város részéről hangsúlyozta, hogy az egyetemi kar tavaly 30 százalékkal tudta növelni a hallgatói létszámát, amely kiemelkedő teljesítmény. A 2017-es felvételi időszakban meghirdetett 151 duális szakmai gyakorlati helyet az ifjúság figyelmébe ajánlotta, azzal a megjegyzéssel, hogy Székesfehérváron igyekeznek megteremteni a feltételeket ahhoz, hogy az egyetemi időszak alatt a kulturális kikapcsolódáshoz és a szórakozáshoz is minden adott legyen, utalva a Petőfi Egyetemi Klub szeptemberi megnyitójára.

Dr. Engler Péter intézetigazgató-helyettes miután bemutatta az intézményt, átadta a szót Pogátsnik Monika dékáni hivatalvezetőnek, hogy tájékoztassa a duális képzésről a jelenlévőket.

A Nyílt napon szakmai cégek is jelezték részvételükkel a székesfehérvári képzések fontosságát. Elsőként Gombás László a Leica Geosystems ügyvezetője, regionális menedzsere a Közép-Kelet Európa régiónak előadásában hallhattunk egy lendületes, motiváló beszédet arról, hogy a XXI. század derekán a mérnöknek milyen kihívásokkal kell szembenéznie és hogyan lehetséges a felkészülés.

A Sapa Profiles Kft részéről Buzai Monika HR specialista és Kóródi Nándor műszaki tanácsadó ismertette a tudnivalókat a duális képzésről, illetve a cégről.

A Nyílt napon megjelentek a szaktájékoztatók keretében kapták meg a szükséges információkat a jelentkezés speciális feltételeiről.

Köszönjük minden érdeklődőnek, hogy megjelentek rendezvényünkön! Válasszanak jól, mert minden egy jó döntéssel kezdődik!

A képzéseinkről bővebben:
http://www.amk.uni-obuda.hu/index.php/hu/felvetelizoknek/246-dualis-kepzes