Erősáramú elektrotechnika területén diplomatervet, szakdolgozatot készítő MSc mesterszakos és BSc alapszakos hallgatók számára pályázatot hirdet. A pályázat célja, hogy ösztönözze olyan színvonalas diplomatervek, szakdolgozatok készítését, melyek a műszaki fejlődést, a racionális energia felhasználást mozdítják elő, továbbá a körülírt megoldások az iparban, az infrastruktúrában, a gazdaság különböző területein bevezethetőnek tűnnek, a gyakorlatban megvalósíthatók.

 • A díjazottak az iparág legnagyobb szakmai rendezvényén a MEE 2017. évi Vándorgyűlés Konferencia és Kiállításán ismertetik pályamunkájukat
 • A Bíráló Bizottság által arra érdemesnek ítélt pályamunkáknál biztosítjuk, hogy pályamunkáját megjelentetjük az ELEKTROTECHNIKA című szakmai folyóiratban
 • Minden pályázó számára biztosítjuk egy prezentációs technika tréningen való részvétel lehetőségét
 • A Bíráló Bizottság által arra érdemesnek ítélt pályamunkáknál biztosítjuk, hogy bemutatkozzon a muszakivagyok.hu ajánló portálon, amelyet az iparág meghatározó cégei látogatnak a megfelelő utánpótlás biztosítása céljából
 • Az érvényes pályázatokat beküldőknek egy éves ingyenes MEE tagságot biztosítunk. A helyezettek három éves MEE tagságban részesülnek.

A részvétel feltételei:

 • únius 30. után és 2017. június 30-ig beadott és megvédett diplomaterv és szakdolgozat
 • A pályamunkának tartalmaznia kell:
  • egy maximum 6 oldalas összefoglalót, amely segítséget nyújt abban, hogy a Bíráló Bizottság meghozza döntését, továbbá alkalmas az ELEKTROTECHNIKA folyóiratban történő megjelentetésre (ehhez segédlet a http://www.mee.hu/cikk linken található).
  • a pályázó elérhetőségét (cím, telefon, e-mail)
  • a pályázó nyilatkozatát, amelyben hozzájárul, hogy a pályaművek a bíráló bizottság minden tagja számára hozzáférhetők legyenek, valamint, hogy a 6 oldalas összefoglaló az Elektrotechnika folyóiratban megjelenhet.
  • a diplomatervet/szakdolgozatot a feladatkiírással együtt
  • a tervet kiadó tanszék/intézet véleményét/ajánlását
  • a dolgozatnak a védés során felhasznált részletes bírálatát

Beküldési határidő: 2017. június 30.

A Bíráló Bizottság a pályaműveket két kategóriában értékeli: BSc szakdolgozat és MSc diplomaterv.

BSc szakdolgozatok

MSc diplomatervek

I. díj
70.000.- Ft
I. díj
70.000.- Ft
II. díj
60.000.- Ft
II. díj
60 000 Ft
III. díj
50.000.- Ft
III. díj
50000 Ft

Kiemelkedő környezettudatos megoldást nyújtó pályázat 50.000.- Ft-os különdíjban részesül.

A pályázat beadásának módja:

A pályaművet a kötelezően csatolandó, fent felsorolt anyagokkal együttGoogle Drive fiókba kell feltölteni, a link birtokában történő megtekintési beállítással.
A pályamű linkjét a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre szükséges eljuttatni a beadási határidőig.

Információk, segítség a Drive használatához :https://www.google.com/intl/hu_hu/drive/

Esetleges kérdés esetén Szeli Viktóriához fordulhat a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen, a +36 30 490-8921 mobil, vagy +36 1 788-0520 vezetékes telefonszámon.

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület kizárólag a Bíráló Bizottság részére enged betekintést a pályaművekbe a pályázat elbírálása céljából. Harmadik személynek a beküldött dokumentumokat nem adja ki, azokat bizalmasan kezeli.

A beérkezett pályázatot a Magyar Elektrotechnikai Egyesület Elnöksége által megválasztott Bíráló Bizottság értékeli. Az értékelő bizottság javaslatot tehet korlátozott számban arra érdemes pályamunka külön jutalmazására, vagy szakcikk formájában történő megjelenésére a Magyar Elektrotechnikai Egyesület ELEKTROTECHNIKA folyóiratában.