Felmérési technológiák a 21. században címmel huszonegyedik alkalommal rendezik meg Fehérváron a GISopen konferenciát az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának Geoinformatikai Intézetében. A csütörtökig tartó konferencia legfontosabb célja ezúttal is az, hogy bemutassák a szakmai újdonságokat és eljuttassák az aktuális jogi és szakmai ismereteket a földmérő szakemberekhez.

gis

A GISopen éves rendszerességgel megrendezett szakmai konferencia, ami a geodéta élet, a földmérő élet aktualitásaira fókuszál. A hazai szakmai konferenciák közül ez az egyik legnépszerűbb szakmai összejövetel, amelynek központi témája idén a 21. századi felmérési technológiák.

GISopen konferencia a Geoinformatikai Intézetben

A rendezvényen Székesfehérvár önkormányzata nevében Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte a résztvevőket, kiemelve, hogy a város stratégiai jövőképe a felsőoktatás fejlesztése és megerősítése és ebben kiemelt szerepe van az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának. „A város számára fontos, hogy minél több mérnök kerüljön ki az egyetemről, így biztosíthatjuk az ipar számára a fennálló munkaerőhiány betöltését.” – mondta el az intézmény és a város együttműködéséről Mészáros Attila alpolgármester, aki a szakemberek szükségességéről beszélt abban az összefüggésben is, hogy a következő néhány évben mintegy százmilliárd forint összegben valósulnak meg fejlesztések Székesfehérváron. Az alpolgármester köszönetet mondott az egyetemnek a konferencia megszervezésért, hiszen a megvitatott problémák, illetve a megoldási javaslatok mindig a továbbfejlődést jelentik a szakma számára.

A Földművelésügyi Minisztérium nevében a Földügyi Főosztály vezetője,  Horváth Gábor István köszöntötte a megejelenteket a szakma jelentősebb rendezvényén. "Az idei évben a szervezők a felmérési technológiák a XXI. században témakörben hirdették meg az előadásokat és fórumokat, melyek keretében a szakma aktuális kérdései kerülnek megvitatásra. Az önök felkészültsége jelenti számunkra a garanciát, hogy a földügyi szakterületen a pontos érték a mérték is lesz a közeljövőben." - fogalmazott a főosztályvezető, aki azt kívánta, hogy a konferencia sikeresen járuljon hozzá a földmérő és térinformatikai szakma fejlődéséhez és az ország tartós gazdasági növekedéséhez.

forrás: www.szekesfehervar.hu
fotó: Simon Erika