Pénteken, a Budai úti Campus udvarán tartotta diplomaosztó ünnepségét az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara. Az idei tanévben összesen 177 hallgató teljesítette sikeresen a záróvizsgát. Ők villamosmérnök, műszaki menedzser, mérnök informatikus, földmérő és földrendező mérnök, igazgatás és közigazgatás szervező alapszakokon, továbbá mechatronikai mérnök, illetve birtokrendező mérnök mesterszakokon végzettek vehették át diplomájukat, vagy nyelvvizsga hiányában igazolásukat.

20170707 diplomaosztó 12

"Az ingenieur, amely a mérnök szavunk megfelelője a legtöbb nyelvben, szó szerint megvilágosodást jelent.” - mondta ünnepi beszédében Prof. Dr. Réger Mihály, az Óbudai Egyetem rektora, aki búcsúzóul azt kívánta a végzett hallgatóknak, hogy – noha merőben új dolgokat feltalálni sem multinacionális sem kisvállalati környezetben nem könnyű – következzék be az életükben ilyen élmény. „Önök rövid időn belül vezetőkként fognak dolgozni, tehát a felelősségük is nagy” – folytatta a rektor, aki gondolatai zárásaként a később elmondott mérnöki eskü szövegéből idézett útravalóul: „munkám során tárgyilagos leszek és ragaszkodom az igazsághoz."

Mérnöki diplomák átadása Székesfehérváron az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán

Erős meggyőződés nélkül lehet élni, de nem érdemes.” – fogalmazott az ünnepségen Dr. Györök György az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának dékánja, aki hozzátette, hogy szeptembertől gépészmérnök képzés is indul, így Magyarországon egyedülálló módon hétféle mérnöki szakma közül választhatnak a továbbtanulók Székesfehérváron. "Több mint 100 hallható duális formában, tehát az ipar szereplőinek részvételével tanul majd." - tette hozzá a dékán.

Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere elsőként az ezüst és az aranydiplomájukat ünneplőknek gratulált, a végzett hallgatókat pedig így köszöntötte: „Székesfehérvár mindig visszavárja önöket. Városunkban munkára és otthonra találhatnak.” Ezt követően Mészáros Attila megköszönte az egyetem vezetésének és hallgatóinak, hogy annak idején minket választottak, jelenlétükkel hozzájárultak városunk életéhez. 

Az ünnepi beszédeket, köszöntőket követően a Hungarikum együttes adott műsort majd eskütételre került sor, amely után Dr. Busics György, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara Geoinformatikai Intézetének igazgatója, Dr. Seebauer Márta az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar oktatási dékán-helyettese, Prof. Dr. Vajda István az az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar dékánja átadták a végzetteknek diplomájukat.

forrás: www.szekesfehervar.hu