A Magyar Elektrotechnikai Egyesület (MEE) az erősáramú elektrotechnika területén diplomatervet, szakdolgozatot készítő MSc mesterszakos és BSc alapszakos hallgatók számára pályázatot hirdet. A pályázat célja, hogy ösztönözze olyan színvonalas diplomatervek, szakdolgozatok készítését, melyek a műszaki fejlődést, a racionális energia felhasználást mozdítják elő, továbbá a körülírt megoldások az iparban, az infrastruktúrában, a gazdaság különböző területein bevezethetőnek tűnnek, a gyakorlatban megvalósíthatók.

 • Minden pályázó számára biztosítjuk egy prezentációs technika tréningen való részvétel lehetőségét.
 • A díjazottak az iparág legnagyobb szakmai rendezvényén a MEE 2018. évi Vándorgyűlés Konferencia és Kiállításán ismertetik pályamunkájukat.
 • Több pályázónak is biztosítjuk, hogy pályamunkáját megjelentetjük az ELEKTROTECHNIKA című szakmai folyóiratban.
 • Több pályázónak is biztosítjuk, hogy bemutatkozzon a muszakivagyok.hu ajánló portálon, amelyet az iparág meghatározó cégei látogatnak a megfelelő utánpótlás biztosítása céljából.
 • Az érvényes pályázatokat beküldőknek egy éves MEE tagságot biztosítunk. A helyezettek három éves MEE tagságban részesülnek.

A részvétel feltételei:
2017. június 30. után és 2018. június 30-ig beadott és megvédett diplomaterv és szakdolgozat.

A pályamunkának tartalmaznia kell:

 • egy maximum 6 oldalas összefoglalót, amely alapján a Bíráló Bizottság meghozza döntését, továbbá alkalmas az ELEKTROTECHNIKA folyóiratban történő megjelentetésre (ehhez segédlet a http://www.mee.hu/cikk linken található),
 • a pályázó elérhetőségét (cím, telefon, e-mail),
 • a pályázó nyilatkozatát, amelyben hozzájárul, hogy a pályaművek a bíráló bizottság minden tagja számára hozzáférhetők legyenek, valamint, hogy a 6 oldalas összefoglaló az Elektrotechnika folyóiratban megjelenhet,
 • a diplomatervet/szakdolgozatot a feladatkiírással együtt,
 • a tervet kiadó tanszék/intézet véleményét/ajánlását,
 • a dolgozatnak a védés során felhasznált részletes bírálatát.

Beküldési határidő: 2018. július 10.

A Díjbizottság a pályaműveket két kategóriában értékeli: BSc szakdolgozat és MSc diplomaterv.
BSc szakdolgozatok:
I. díj: 70.000 Ft
II. díj: 60.000 Ft
III. díj: 50.000 Ft

MSc diplomatervek:
I. díj: 70.000 Ft
II. díj: 60.000 Ft
III. díj: 50.000 Ft
Kiemelkedő környezettudatos megoldást nyújtó pályázat 50.000 Ft-os különdíjban részesül.

A pályázat beadásának módja:
A pályaművet a kötelezően csatolandó, fent felsorolt anyagokkal együtt Google Drive fiókba kell feltölteni, a link birtokában történő megtekintési beállítással. A pályamű linkjét a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.<mailto:Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.> email címre szükséges eljuttatni a beadási határidőig.
Információk, segítség a Drive használatához : https://www.google.com/intl/hu_hu/drive/
Esetleges kérdés esetén Andrássy Katalinhoz fordulhat az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen, vagy a 06-1-353-0117 vezetékes telefonszámon.
A Magyar Elektrotechnikai Egyesület kizárólag a Bíráló Bizottság részére enged betekintést a pályaművekbe a pályázat elbírálása céljából. Harmadik személynek a beküldött dokumentumokat nem adja ki, azokat bizalmasan kezeli.
A beérkezett pályázatot a Magyar Elektrotechnikai Egyesület Elnöksége által megválasztott Díjbizottság értékeli. Az értékelő bizottság javaslatot tehet korlátozott számban arra érdemes pályamunka külön jutalmazására, vagy szakcikk formájában történő megjelenésére a Magyar Elektrotechnikai Egyesület ELEKTROTECHNIKA folyóiratában.

Forrás: http://muszakivagyok.hu/cikk/diplomaterv_palyazat2018