Gólyatúra a belvárosban - Vidám verseny a felsőoktatási tanévnyitó után

A felsőoktatási tanévnyitó után az egyetemisták este birtokba vették a Belvárost. Ünneplőruhájukat egyenpólóra cserélve gólyatúrára indultak, hogy megismerjék Székesfehérvár kultikus helyeit. A tízfős csapatok nagy lendülettel vették birtokba a Belvárost, hogy a 42 feladatból minél többet megoldjanak a rendelkezésre álló két óra alatt.

A vidám versenyen többek között fényképet készítettek arról, hogyan „eszik meg” az Országalmát, csapatszellemet idéztek, papírhajót úsztattak az Országzászló téren, cégéreket fotóztak a Fő utcán, egy szerelmes dallal kérték meg egy idegen kezét a Fő utcán.

A hagyományteremtő szándékkal indított összegyetemi program résztvevőit dr. Cser-Palkovics András polgármester indította útnak a Hotel Magyar Király elől. 

A feladatok összeállítói gondoltak a versenyben megfáradt vándorokra is, hiszen rímekbe szedve két vendéglátóhelyet is elrejtettek a feladatok között, amelyeket meg kellett találni. A verseny eredményhirdetéssel és a résztvevők ünneplésével zárult a Petőfi Kultúrtanszéken.

Nézze meg képeken milyen volt a gólyatúra a Belvárosban!

 

forrás: www.szekesfehervar.hu