2018. november 14-én ismét megrendezésre került a székesfehérvári térinformatika napja rendezvény. A hagyományokhoz híven mi a "Mérd meg mutasd meg" című versennyel ünepeltünk. A verseny során középiskolás diákok készülnek már szeptember óta a térinformatikához, méréshez kapcsolahtó feladatokkal, melynek végeredményét a szákesfehérvári "GEO"-ban mutatják be.

Idén a szemetesek optimális elhelyezéséről, a déli védelmi vonal felméréséről és modellezéséről, zajmérésről, domborzatmodellezésről valamint háztetőkönelhelyezendő napelemek hatékonyságáról láthattunk előadásokat.

Összeségében kiemelndő, hogy az idén a csapatok nagyon felkészültek voltak, rendkívül jó előadásokat láthattunk. A versenyműveket a támogató cégek képvislőiből álló zsűri értékelte: Gombás László (Leica), Vízhányó József (GDI-ESRI) és Benkő Csongor (NNG). A zsűri döntése alapján az első helyezett pályamű a TSz-GIS, ezt követi a "A déli titkos védelmi vonal" majd az Árnyékvetők.

Minden résztvevő munkájához gratulálunk és további sikereket kívánunk.A zsűri nemcsak értékelt, hanem a legújabb térinformatikai trendekre is felhívta a figyelmet, és jónéhány hasznos tanáccsal látta el az ifjúságot. Gombás Lszló előadásában felhívta a figyelmet arra, hogy világszerte egyre nagyobb igény mutatkozik a jó földmérő szakemebrek iránt és előadásában felvázolta, hogy milyen területeken van szükség ilyenfajta szaktudásra.A versenyművek előadásai illetve az eseményen készült képek már megtalálhatók a honalpon (http://gisday.amk.uni-obuda.hu/)

Fotógaléria