2018 november 21-én, szerdán délután izgatott diák csapatok gyülekeztek a székesfehérvári Városháza Dísztermében. Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata idén második alkalommal hirdette meg, és ítélte oda az Alba Regia Középiskolai Ösztöndíjat és az Alba Regia Felsőoktatási Ösztöndíjat, valamint első alkalommal az Alba Regia Felsőoktatási Hallgatói Tanács Tagja Ösztöndíjat. Az Önkormányzat nevében Dr. Cser-Palkovics András polgármester úr, Mészáros Attila alpolgármester úr, valamint Fűrész István úr, az Ösztöndíj Munkacsoport vezetője közösen adták át az erről szóló emléklapot, és gratuláltak a nyertes pályázóknak.

20181121 AlbaRegiaOsztondij

Az Alba Regia Felsőoktatási Ösztöndíjra az a nappali tagozatos hallgató pályázhatott, aki a 25. életévét még nem töltötte be, aki első évfolyamos aktív jogviszonnyal rendelkező hallgatóként kezdte meg tanulmányait a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán vagy az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán, illetve a Kodolányi János Egyetem Székesfehérvári Campusán. Feltétel, hogy a legutolsó aktív félévben megszerezze az adott félévre előirányzott kreditmennyiség 90 %-át, valamint az első félévben a tanulmányi átlaga legalább 3,75 legyen. Szakonként 2 fő részesülhet ösztöndíjban.

Így a 2018/2019-es tanév I. félévében összesen 108 nyertes pályázó kapott öt hónapra szóló ösztöndíjat. A középiskolások közül 9. évfolyamon 19, a 10. évfolyamon 16, a 11. évfolyamon 19 tanuló, az egyetemisták közül 17 első, 15 harmadik és 13 ötödik féléves hallgató, a Székesfehérvári Felsőoktatási Hallgatói Tanács Tagjai közül 9 fő nyerte el a támogatást. A középiskolások havi 10 ezer forint, az egyetemi hallgatók havi 20 ezer forint, míg a Hallgatói Tanács tagja havi 5 ezer forint támogatásban részesültek.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester úr beszédében méltatta a tanulók és a hallgatók által végzett kitűnő tanulmányi munkát, és sok sikert kívánt a karrierjük további építéséhez. Hangsúlyozta, hogy Székesfehérvár Önkormányzata kiemelt feladatának tekinti a diákság támogatását, tanulmányainak segítését és annak motiválását, hogy minél több fiatal maradjon itt a városban.

Az eseményen a 21 Gramm Akusztik zenekar adott műsort. A díjátadás után büfé várta a sikeres pályázókat.

További információ és képgaléria: