Nagy érdeklődés mellett, nyílt napot tartottak hétfőn az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán. A program egy bemutatkozó előadással kezdődött, ahol az érdeklődők megismerhették a karon induló képzéseket. A karon duális alapképzésben villamosmérnök, műszaki menedzser, mérnökinformatikus, földmérő és földrendező mérnök, gépészmérnök szakokra lehet jelentkezni, mesterképzésen pedig mechatronikai mérnök szak indul.

Dr. Seebauer Márta oktatási dékánhelyettes köszöntötte a nyílt nap résztvevőit, bemutatta az Alba Regia Kar intézeteit. A duális képzésről Pogátsnik Monika, az Óbudai Egyetem Duális Koordinációs Irodájának igazgatója beszélt. Az egyes szakokról egy-egy a szakon tanuló hallgató mesélt, többek között szó volt a felvételi tárgyakról, a szakon tanult ismeretekről, a munkaerőpiaci lehetőségekről.

Az ismertetők után, a nyílt nap résztvevői, kisebb csoportokban, a hallgatók vezetésével bejárták az egyetem épületeit, és a laborokat. Az ipari elektronika laborban Sáfár Attila és Molnár György várta az érdeklődőket, a CISCO labort dr. Nagy Rezső mutatta be, Beszédes Bertalan a hardver laborban, Dávid András a digitális technika és a méréstechnika laborban várta az érdeklődőket, Dr. Széll Károly pedig a Fanuc robotot mutatta meg működés közben.

Január 14-én ismét nyílt napot tartunk,  a helyszín ezúttal a Geoinformatikai Intézet Pirosalma utcai épülete lesz, ahova bármely szakunk iránt érdeklődő diákokat, és szüleiket is várjuk!

A felvételiről itt található további információ:
http://amk.uni-obuda.hu/index.php/hu/felvetelizoknek/felveteli

A duális képzés iránt érdeklődők keressék fel duális oldalunkat további hasznos információkért, és a duális partnercégek elérhetőségeikért:
http://www.amk.uni-obuda.hu/index.php/hu/felvetelizoknek/246-dualis-kepzes