Ismét földmérő, térképész, térinformatikai országos tanulmányi verseny Fehérváron

Immár több évtizedes hagyomány, hogy a földmérő szakmát tanuló technikusjelöltek országos szakmai tanulmányi versenyének döntőjének Székesfehérvár, a GEO Pirosalma utcai épülete ad otthont.

A verseny az Agrárminisztérium, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara támogatásával az uniGISopen Alapítvány szervezésében valósult meg 2019. március 25-26-án.

A döntőben a hagyományos földmérő, térképész, térinformatikai szakképzést folytató szakközépiskolák - a budapesti Varga Márton Kertészeti és Földmérési Szakgimnázium, a pécsi Pollack Mihály Műszaki Szakgimnázium és a Szombathelyi Élelmiszeripari és Földmérési Szakgimnázium, Szakközépiskola – végzős diákjai mérték össze tudásukat.

A kétnapos megmérettetésen a diákok elméleti és gyakorlati tudásukról adtak számot geodéziai, térképszerkesztési, ingatlan-nyilvántartási, geomatika témakörökben, melynek eredményéről már a verseny második napján, az ünnepélyes díjátadón értesültek. Az első öt helyezett 2019. április 15-16-án, a Hungexpón megrendezésre kerülő Szakma Sztár Fesztiválon, egy utolsó verseny keretében bizonyíthatják, hogy ők az idei év legjobbjai!

Bízunk abban, hogy a versennyel szerzett tapasztalataik segítik a résztvevő diákokat későbbi tanulmányaikban valamint sok, a fesztiválra kilátogató kisdiákban ébresztik fel a kíváncsiságot a földmérő, térképész, térinformatikus képzés iránt.

A rendezvény a Nemzeti Foglalkoztatási Alap Képzési Alaprészéből valósul meg. A támogatást az Innovációs és Technológiai Miniszter biztosította.

Ezúton is köszönjük a Leica Geosystems Hungary Kft. a GDi ESRI Magyarország Kft. és az NNG Kft. hozzájárulását a verseny lebonyolításához.

Az ünnepélyes eredményhirdetésen a Nemzeti  Agrárgazdasági Kamara Fejér Megyei Igazgatóságának elnöke Varga István Imre emlékplakettet adott át Dr. Pődör Andrea a Geoinformatikai Intézet intézetigazgató asszonya részére a verseny színvonalas lebonyolításának segítése elismeréséül.