Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karára a 2019/20-as tanévre 278 leendő elsős hallgató nyert felvételt, ezzel a székesfehérvári kar a tavalyihoz képest tovább növelte a normál felvételi eljárásban felvett hallgatók létszámát.
Örvendetesen nőtt a mérnöki szakokra jelentkezők és felvettek száma, ami egy többéves kemény munka eredménye. Ennek során a Székesfehérvár Megyei Jogú Város, valamint számos a STEM-et megcélzó pályázat támogatásával a székesfehérvári és a régió középiskoláiban tájékoztató körutakat, kiállításokat, informatikai és robotikai versenyeket szerveztünk, felsőoktatási Expokon vettünk részt.
A sikerben jelentős szerepe van a székesfehérvári és a régió ipari partnereivel közösen folytatott duális képzés bevezetésének és elterjesztésének. Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának bármely szakán végzett hallgatók biztos munkaerőpiaci elhelyezkedési lehetőséggel számolhatnak, karriercéljaik elérése évek óta stabilan biztosított.
Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara gratulál a felvételt nyert hallgatóinak, akik hamarosan hivatalos levelet kapnak a beiratkozás rendjéről, a Gólyatáborról és a kollégiumi elhelyezés lehetőségéről.
Honlapunk gólya oldalán az évkezdéssel kapcsolatos információkat itt találják: http://www.amk.uni-obuda.hu/index.php/hu/felvetelizoknek/golyaoldal

Képz.
szint
Munka-
rend
Meghirdetett képzés
Ponthatár
Felvett
létszám
Átlag
pont

Nappali alapképzések

A
N
földmérő és földrendező mérnöki
282
38
333
A
N
gépészmérnöki
282
35
341
A
N
mérnökinformatikus
282
76
333
A
N
műszaki menedzser
321
14
366
A
N
villamosmérnöki
283
21
348

Felsőoktatási szakképzés

F
N
mérnökinformatikus
240
24
309

Levelezős alapképzések

A
L
földmérő és földrendező mérnöki
282
42
344
A
L
villamosmérnöki
283
16
349

Levelezős mesterképzés

M
L
mechatronikai mérnöki
60
12
77

A felvételt nem nyert jelentkezőknek, illetve az ebben az évben nem jelentkezetteknek lehetőségük van pótfelvételi eljárásban részt venni. Jelentkezni egyetlen kiválasztott költségtérítéses képzésre lehet a www.felvi.hu honlapon elérhető elektronikus felvételi rendszeren keresztül az ott megadott határidőn belül.
A felvételi eljárással kapcsolatos minden kérdésben szívesen állunk rendelkezésre a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. E-mail címen.