17th Student Science Conference Wroczlaw 2019. 09.18-21.

Karunkat dr. Nagy Rezső főiskolai docens, Marton Dániel, Rick Mátyás, Tóth András, Tóth Patrik hallgatók képviselték. A konferencia előtt egy nappal érkezett meg a magyar csapat a lengyelországi Wroczlawba. Felfedezték a főbb látványosságokat Dr. Nagy Rezső segítségével, majd elektromos rollerekkel az egész várost is, másnap pedig elindultak a konferencia megnyitójára, amely az idei alkalommal a Wroczlawhoz közeli Oleśnica városában volt.

A konferencia családias hangulatban telt, az első nap a megnyitó keretein belül megismerhették a wrocłavi egyetemet, a kávészünetekkor pedig megismerkedhettek a többi résztvevővel. Egy rövid múzeumi látogatás során bemutatták az egyetem múltját, ahol bemutatták, milyen eszközöket használtak, milyen emberek fordultak meg az egyetemen. A workshopok során például ostyából kellett tornyot építeni, illetve megtudták, hogyan helyezkedjenek el a munka világában. A második napon kezdődtek az előadások több különböző szekcióban.
A kar két magas színvonalú előadással képviseltette magát,

  • Rick Mátyás, Marton Dániel Ákos: Big Data Analysis Towards Industry 4.0 Solutions
    témavezető: Dr. Hajnal Éva
  • Mészáros Szabolcs, Tóth András, Tóth Patrik: Smart Mirror with Facial Recognition
    témavezeő: Dr. Halász József

A konferencia többi napján az előadások vették el a legtöbb időt, amik közt mindig voltak kávészünetek, hogy felfrissítsék magunkat a résztvevők és tovább ismerkedjenek a többi versenyzővel. Az előadások kb. 18 óráig tartottak, ezután ismét workshopokkal dobták fel a hangulatot a szervezők. Az utolsó napon egy előkelő vacsorával várták a résztvevőket a hotel éttermében, ahol a díjátadó is helyet kapott. Az eredményhirdetés után hatalmas bulit csapott a dj, ahol megerősödött a lengyel-magyar barátság is.