Az Albacomppal kötött partnerségi megállapodást az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara

Partnerségi megállapodást írt alá az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara és az Albacomp Rendszerintegrációs Kft., amely tavaly év végén avatta fel országos szinten is egyedülálló kutató-fejlesztő központját. A megállapodás aláírása alkalmával dr. Györök György, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar dékánja kiemelte, hogy az Albacomp évtizedek óta fontos zászlóvivője Székesfehérvár műszakiságának.

Minárovits Márton, az Albacomp RI Kft. ügyvezetőj szerint, amikor adódott a lehetőség, hogy duális képzés indulhat Fehérváron, hamar közös nevezőt találtak az Óbudai Egyetemmel. Az ügyvezető elmondta, hogy a tavaly szeptemberben induló félévben öt fő duális képzése kezdődött el a cégnél, így már szert tettek némi tapasztalatra. Minárovits Márton kiemelte azt is, hogy stratégiájuk fontos része a K+F tevékenység folytatása.

20160321 Albacomp2

dr. Györök György, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar dékánja kiemelte, hogy az Albacomp évtizedek óta fontos zászlóvivője Székesfehérvár műszakiságának. „A kar és intézményei régóta működnek együtt a céggel, a mostani aláírás csak megerősíti ezt az egymásra találást.” – hangsúlyozta a dékán, aki köszönetet mondott Székesfehérvár Önkormányzatának a segítségért, amivel kiváló feltételrendszert teremtettek a duális képzés számára.

 A hétfői együttműködési megállapodás aláírásával immár tízre nőtt az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar stratégiai partnereinek száma. A felsőoktatási intézmény a jövőben az Albacomp Rendszerintegrációs Kft-vel is szorosabb szakmai kapcsolatot ápol majd, melynek célja a minőségi szakemberképzés feltételrendszerének erősítése, valamint a kutatás-fejlesztési és innovációs gyakorlati képzés biztosítása. Az együttműködés fontos területe a duális képzés, de a felsőfokú oktatási paletta többi szegmensében (pl. BSc/MSc képzés, kiegészítő, illetve átképzések) is segíti az Egyetem az Albacomp RI Kft. tevékenységét, a cég pedig többek között a szakmai-tudományos gyakorlat, valamint az oktatáshoz szükséges műszaki információk és anyagok megszerzésében vállal szerepet.

„A mai nap délelőttjén azok a cégek vehettek részt egy konzultáción az egyetem képviselőivel közösen, akik a kezdetektől hittek a duális képzésben Székesfehérváron és megállapodásokat kötöttek az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karával. Számomra ez a délelőtt azt mutatta, hogy olyan összefogásnak lehetünk szemtanúi, amelynek keretében képesek voltak a cégek, az egyetem és a hallgatók összefogni a város jövőjéért és a fiatalok jövőjéért.” – mondta el az aláírás alkalmával Cser-Palkovics András polgármester, aki szerint külön öröm, hogy egy olyan cég köt megállapodást az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karával, amelyik cég sorsa összefonódik Székesfehérvár sorsával. „Egy olyan magyar tulajdonú cégről van szó, amelyről mindenki tudja, hogy fehérvári, kötődik ehhez a városhoz és nemcsak szép múltja és jelene van, hanem a jövőre is készül. A mostani megállapodás már a jövőről szól, olyan diákok alkalmazásáról, akik hosszú évekig itt dolgoznak majd Székesfehérváron, itt, az Albacompnál.” – tette hozzá Székesfehérvár polgármestere. 

forrás: www.szekesfehervar.hu


A jelenlegi oldal frissítve: 2023.10.19.