ALUMNI

Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara (AMK) 2014. július 1-jén alakult meg két székesfehérvári székhelyű felsőoktatási intézmény (az Óbudai Egyetem Alba Regia Egyetemi Központja és a Nyugat-magyarországi Egyetem Geoinformatikai Kara) szervezeti integrációjával.

A két intézmény több évtizedes múltja alatt mérnökök ezrei végeztek Székesfehérváron, akik jó szívvel gondolnak vissza Alma Materükre. A székesfehérvári karunk családiasabb mérete mindig is lehetővé tette, hogy név szerint ismerjük hallgatóinkat, a végzetteket. A közvetlenebb hangvétel, az egymás iránti tisztelet, a megfelelő kommunikáció mind a bizalom építőkövei, amelyek segítik, hogy személyes kapcsolatok alakuljanak ki az oktatók, a munkatársak és a hallgatók között. A hallgatóinkkal épített egyfajta „mentori” kapcsolat, valamint az egyetemi falak között létrejövő baráti viszonyok a kampuszról kilépve komoly értékű szakmai tartalmat is képviselő kapcsolati tőkét eredményezhetnek, amelyek segítik a jövőbeni együttműködéseket, befolyással lehetnek a fejlődési pályákra.

Az egyetemi karunkhoz, Székesfehérvárhoz való ragaszkodás kifejeződik, hogy a végzettek keresik a kapcsolatot intézményünkkel.

  • Ennek egyik megtestesülése, hogy a jelentkező Alumnik interjú formájában fejezik ki gondolataikat, foglalják össze érzéseiket az Alma Materükkel kapcsolatban. Minden interjúalany megemlíti többek között, hogy milyen életre szóló útravalóval indította el őt az egyetem, a végzettség megszerzése mellett mivel gazdagodtak, és mit ajánlanának a tanulmányaikat éppen megkezdőknek.

Az Alumni interjúsorozatunk összes része (ezen a linken) elérhető.

  • Szép hagyomány, hogy a jogelődintézményben végzettek számára a jogutód intézmény emlékoklevelet (arany oklevél 50 év után, ezüst oklevél 40 év után) adományoz azoknak, akik azt írásban kérik. Sokan élnek ezzel a lehetőséggel, visszatérnek az egyetemi kampuszra egy kicsit újra átélve, felidézve emlékeiket, újra találkozva évfolyamtársaikkal megidézik az egykori tanulmányaik hangulatát baráti beszélgetéseiken keresztül.

Az egyetem az emlékoklevelek átadását az egyetemi tanulmányaikat éppen frissen befejező végzettek számára szervezett diplomaátadó ünnepséggel köti össze, ahol ünnepélyes keretek között találkoznak egymással a múlt és a jövő mérnökei.

A korábban kiadott emlékoklevelek átadásáról készített események, valamint a képek (ezen a linken) elérhetők. 

  • Az Alumnik egy speciális csoportját képezik a földmérő és földrendező mérnök szakon végzettek, akik egy része a Selmeci-székesfehérvári Diákhagyományok őrzői. Az UNESCO szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzékébe felvett „Selmeci hagyományok” ápolói a végzést követően is visszajárnak az egyetemre, az éppen akkor tanulmányaikat folytató hallgatók által szervezett, megtartott, jó hangulatú szakestélyekre.

(Selmeci hagyományőrző hallgatók)

Ezek az alkalmak lehetőséget teremtenek a már több évtizede végzett földmérő hallgatókkal való találkozásra, a baráti kapcsolataik szélesítésére. 

Egyetemi karunk azon van, hogy a jövőben szervezettebb formában is lehetőséget biztosítson az Alumni-hálózatunkba történő belépésre, sűrűbb alkalmakkal való szakmai találkozásokra, valamint az egyetemmel kapcsolatos friss információk megszerzésére.