Intézményünkről

Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara (AMK) 2014. július 1-jén alakult meg két székesfehérvári székhelyű intézmény (az Óbudai Egyetem Alba Regia Egyetemi Központja és a Nyugat-magyarországi Egyetem Geoinformatikai Kara) egyesülésével.

Mérnöki Intézet

A Mérnöki Intézet a műszaki képzési területen és azok határterületein rendelkezik nagy hagyománnyal és szakmai tapasztalattal. Végzés után hallgatóink villamosmérnökként, gépészmérnökként, mechatronikai mérnökként, műszaki menedzserként állják meg helyüket a hazai és multinacionális környezetben. Ahhoz, hogy ez továbbra is így legyen, folyamatosan frissítjük tantárgyi tematikáinkat, módszereinket, eszközeinket. A fenti tudományterületeken BSc, MSc és szakirányú továbbképzéseink is vannak, nappali és levelező tagozaton.

Geoinformatikai Intézet

A Geoinformatikai Intézet a földmérés, térképészet, geoinformatika területén képez BSc szinten mérnököket immár több mint fél évszázada. A földmérő és földrendező mérnökök a földhivatalokban, a geodéziai és térinformatikai vállalkozásoknál, a beruházások kitűzési és építésirányítási feladatainál találhatnak helyet. A munka mellett tanulni kívánóknak ajánljuk a levelező képzéseinket, valamint a szakirányú továbbképzéseinket.

Természettudományi és Szoftvertechnológiai Intézet

A Természettudományi és Szoftvertechnológiai Intézet az informatikai képzési területen rendelkezik szakmai tapasztalattal. Végzés után hallgatóink mérnökinformatikusként helyezkednek el a hazai és multinacionális vállalatoknál. A szak specializációi a vállalati igényeknek megfelelően a legmodernebb területeket ölelik fel. A fenti tudományterületen MSc, BSc és FOSZK (Felsőoktatási szakképzés) képzési forma közül lehet választani.

Új oktatási épületeink: S és C1 épület

Az Alba Regia Műszaki Kar stratégiai célja olyan, azonnal hasznosítható gyakorlati tudással rendelkező, kiváló emberi tulajdonságú szakemberek képzése, akik büszkén vállalják, hivatásbeli és egzisztenciális sikereik alapján a nálunk eltöltött felsőoktatási múltjukat.
Székesfehérvár városa, a Kar épületei, munkatársai családias, barátságos, emberléptékű környezetet biztosítanak a diákéletükhöz, illetve az Óbudai Egyetemen lehetőség van különféle Doktori Iskolákban a tanulmányaik folytatására.