Búcsú az Alma Matertől – Elköszöntek a diákévektől a fehérvári geodéták

“Valete!”, azaz “Éljetek boldogul! – a Selmeci diákhagyományok szerint, valétálással vettek idén is búcsút az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar Geoinfarmatika szakjának végzős hallgatói iskolájuktól és a Székesfehérvártól.

Szombaton este a Geoinformatikai Intézet Pirosalma utcai épületéből indultak a végzős hallgatók fáklyákkal és lámpásokkal Székesfehérvár belvárosába a fáklyát tartó balekok, kohlenbrennerek sorfala között. A menet elején vitték Magyarország és az intézmény zászlaját, amit a szalamander és a májusfa követett. A végzősök után a volt hallgatók, veteranissimusok, a tanári kar és a vendégek csoportja vonult.

Mészáros Attila, alpolgármester Székesfehérvár nevében búcsúztatta a valétálókat, megköszönve nekik, hogy ezt az egyetemet és ezt a várost választották, és hogy tanulmányaik alatt a város ifjúsági életét is színesítették. 

A valétálók nevében Mosoni Gellért “Gege” köszönt el a várostól, kiemelve, hogy a GEO-ban az egyetemi évek után is fennmaradó, erős közösséggé kovácsolódtak. A beszédek után a valétálók még egy utolsó kortyoltak az évfolyamkorsóból, majd összetörték, és a darabjaiból mindenki vitt magával emlékbe. A valétálás végén az alsóbb évesek jelképesen kirúgták őket a városból.

forrás: www.szekesfehervar.hu

fotó: Bácskai Gergely


A jelenlegi oldal frissítve: 2023.10.19.