Mikoviny Sámuel Térinformatikai Emlékverseny, 2024. március 6.

A Mikoviny Sámuel Térinformatikai Emlékversenyt az idei évben immár huszadik alkalommal hirdette meg az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának Geoinformatikai Intézete.

A nagy hagyományokkal rendelkező szakmai verseny alapkoncepciója az volt, hogy a térinformatika elméleti tudásterületei, illetve a szoftverkezeléseiben megfelelő ismeretekkel, jártasságokkal rendelkező diákok közül bárki jelentkezhet.  

A döntőben a hagyományos földmérő, térképész, térinformatikai szakképzést folytató szakközépiskolák – a budapesti KMASZC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum, a pécsi Baranya Megyei SZC Pollack Mihály Technikum a Kisalföldi ASzC Szombathelyi Élelmiszeripari és Földmérési Technikum és a Békéscsabai SZC Vásárhelyi Pál Technikum, és a Székesfehérvári SZC Jáky József Technikum – végzős diákjai mérték össze tudásukat.

A verseny első és második fordulójának feladatait ebben a tanévben is a versenybizottság készítette az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar Geoinformatikai Intézetének munkatársával.  A kialakult gyakorlatnak megfelelően az első (iskolai) fordulóból továbbjutó diákok közül 29 jutott be a 2024.03.06.-án megrendezett döntőbe, melynek helyszíne a lebonyolító Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar Geoinformatikai Intézete volt.

A verseny feladatai között volt a térinformatika alapszoftvereinek használata interaktív versenyfeladat, térinformatika területei, eszközrendszere írásbeli feladat, valamint ingatlan nyilvántartási ismeretek interaktív versenyfeladat.

A Földmérő, földügyi és térinformatikai technikus OSZTV döntőjébe 2024.03.26-án a legjobb eredményt elérők jutnak.


A jelenlegi oldal frissítve: 2024.03.07.