8 éve elkötelezett támogatója a Howmet Alapítvány az ÓE AMK-nak

A Howmet Alapítvány a 2023/2024-es tanévben is támogatja (7.353.400 forint) az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karát. A nyolc év szakmai együttműködésen túlmenően, a Howmet összesen 130 millió forinttal járult hozzá a székesfehérvári műszaki felsőoktatás fejlesztéséhez. A támogatásról szóló „vouchert” Budavári Csabáné, az Alba Regia Műszaki Felsőoktatásért Alapítvány elnöke és Prof. Dr. Györök György dékán vette át Katus István ügyvezető igazgatótól.

Az eseményen Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, a Rudolf Kalman Óbudai Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke köszöntötte a sikeres együttműködés újabb lépcsőfokát. A városvezető kiemelte, hogy az éves támogatásban mindig a cég és az egyetem által közösen meghatározott fejlesztések jelennek meg. A Székesfehérvári Tudományos és Innovációs Parkot pedig az egyetem és a vállalati kooperációk új színtereként írta le, amit a „tudományos – vállalkozói típusú megrendelések” fognak jellemezni.

Katus István, a Howmet-Köfém Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy vállalatcsoportjuk 2016 óta összesen 130 millió forintot biztosított a kampusz eszközparkjának fejlesztésére. Hangsúlyozta, hogy céljuk a kezdettől fogva változatlan: „olyan hallgatók kerüljenek ki a székesfehérvári campusról, akik a helyi iparban alkalmazott eszközökkel, gépekkel, programokkal, szoftverekkel tanultak”.

Prof. Dr. Györök György, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar dékánja köszöntőbeszédében megjegyezte, hogy elkötelezettek a gyakorlatorientált, naprakész tudás átadása mellett. Ennek alapvető eleme, hogy az oktatásban alkalmazott eszközbázis folyamatosan megújuljon, aminek támogató hátterét Székesfehérvár városa és gazdasági környezete egyedülálló módon biztosítja.

Dr. Széll Károly egyetemi docens prezentációjában összefoglalta az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar képzési, kutatási kínálatát, valamint a Székesfehérvári Tudományos és Innovációs Park szolgáltatásainak körét.


A jelenlegi oldal frissítve: 2024.05.15.