A Kyndryl Alapítvány támogatásának középpontjában: a kiberbiztonság

Az Alba Regia Műszaki Felsőoktatásért Alapítvány kiberbiztonsági készségek és kiber ellenállóképesség fejlesztés céljára elnyerte a Kyndryl Alapítvány támogatását

Az Alba Regia Műszaki Felsőoktatásért Alapítvány kiberbiztonsági készségek és kiber ellenállóképesség fejlesztés céljára elnyerte a Kyndryl Alapítvány támogatását.

A sajtónyilvános programon dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte a Feleket és kívánt tartalmas együttműködést a projekt megvalósításához. Presszer Péter, a Kyndryl Hungary Kft ügyvezető igazgatója, a Kyndryl Alapítvány nevében adta át a támogatást jelképező táblát Budavári Csabáné, az Alba Regia Műszaki Felsőoktatásért Alapítvány elnöke részére. Prof. Dr. Györök György, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar dékánja megköszönte az együttműködési lehetőséget, majd Módné Takács Judit, a Természettudományi és Szoftvertechnológiai Intézet intézetigazgató-helyettese mutatta be a megvalósítandó projektet.

Székesfehérvári nonprofit szervezet is csatlakozik a Kyndryl Alapítvány
első támogatási körének tíz további támogatottjához. A támogatások célja, hogy
növelje az átfogó kiberbiztonsági tudással rendelkező munkaerő létszámát és hogy
a nonprofit szervezetek ellenállóbbá váljanak a kibertámadásokkal szemben.

Székesfehérvár, Magyarország, 2024. május 08.

A Kyndryl Alapítvány, a Kyndryl (NYSE: KD) filantróp ága bejelentette, hogy a magyarországi Alba Regia Műszaki Felsőoktatásért Alapítvány egyike annak a hét országból származó 11 nonprofit szervezetnek, amelyek a Kyndryl Alapítvány első támogatási körében adományban részesülnek.

A 2023 szeptemberében indult Kyndryl Alapítvány egy olyan nonprofit szervezet, amelyet a Kyndryl, a világ legnagyobb IT infrastruktúra-szolgáltatója hozott létre. Az alapítvány bizalomalapú közösségfejlesztési programokhoz nyújt támogatásokat.

A Kyndryl Alapítvány által első alkalommal nyújtott támogatásokat olyan szervezeteknek ítélték oda, amelyek a képzett kiberbiztonsági szakemberek hiányának kezelésére szolgálnak azáltal, hogy készségfejlesztő és munkahelyteremtő programokat biztosítanak a tanulók és álláskeresők számára alulreprezentált csoportokból. Az idei támogatások a nonprofit szervezetek kiberbiztonságát is támogatják oktatás és tanácsadás révén.

„A Kyndryl Alapítvány célja egy igazságosabb világ megteremtése a technológiához való hozzáférés lehetővé tételével és a közösségek és szervezetek készségeinek fejlesztésével. Mivel egyre növekvő kiberbiztonsági fenyegetéseknek vagyunk tanúi, a támogatott szervezetekkel való partnerségünk segíti bővíteni a sokszínű és jól képzett tehetségek körét, miközben felkészíti a szervezeteket arra, hogy ellenállóbbá váljanak a kiberbiztonsági fenyegetésekkel szemben.” – mondta Una Pulizzi, a Kyndryl Alapítvány elnöke és a Kyndryl globális vállalati ügyekért felelős vezetője. “Izgatottan várjuk, hogy együtt dolgozhassunk a nonprofit szervezetek idei csoportjával, akik osztoznak elkötelezettségünkben, hogy innovatív programokat indítsunk fontos társadalmi problémák megoldása érdekében.”

Az Alba Regia Műszaki Felsőoktatásért Alapítvány célja a székesfehérvári műszaki képzések, elsősorban az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar kutatási, oktatási és kulturális tevékenységének támogatása.

Budavári Csabáné, az Alba Regia Műszaki Felsőoktatásért Alapítvány elnöke hozzátette: „A támogatás jelentősen segíti azon törekvéseinket, hogy felkészítsük az oktatásban résztvevőket a jelenkori digitális világ kiberfenyegetéseire. A projekt megvalósítása nem csupán a technikai ismeretek átadására törekszik, hanem a soft skillek és a reziliencia fejlesztésére is nagy hangsúlyt fektet. Ezek a készségek elengedhetetlenek ahhoz, hogy a fiatalok magabiztosan navigáljanak az online térben és megvédjék magukat a kibertámadásoktól, és azok esetleges hatásaitól. 
A projekt célja, hogy a jövő munkavállalói képesek legyenek az online kihívások magasabb szintű kezelésére, és hozzájáruljanak a kiberbiztonsági tudatosság minél szélesebb körű elterjesztéséhez.”

A támogatásról és a támogatott nonprofit szervezetekről további információkért látogasson el a www.kyndryl.org weboldalra.

A Kyndryl Alapítványról

A Kyndryl Alapítvány a Kyndryl Inc. filantróp ága, amely pályázati finanszírozással és befektetésekkel támogatja azokat a kritikus társadalmi kérdésekkel foglalkozó közösségeket, amelyek ott működnek, ahol a Kyndryl üzleti tevékenységet folytat. A Kyndryl Alapítvány büszke arra, hogy olyan ügyekkel dolgozik, amelyek a közösségek fejlődését szolgálják a méltányosságot előmozdító és a világ polgárait fejlesztő programokon keresztül. További információért látogasson el a www.kyndryl.org weboldalra.

A Kyndrylről

A Kyndryl (NYSE: KD) a világ legnagyobb IT infrastruktúra-szolgáltatója, amely több mint 60 országban több ezer vállalati ügyfelet szolgál ki. A vállalat tervezi, építi, működteti és korszerűsíti azokat az összetett, kritikus fontosságú információs rendszereket, amelyektől a világ nap mint nap függ. További információért látogasson el a www.kyndryl.com weboldalra.


A jelenlegi oldal frissítve: 2024.05.15.