Változás 2020-tól!

https://www.felvi.hu/felveteli/jelentkezes/aktualis/20A_uj_felveteli_kovetelmeny

Az Óbudai Egyetem képzéseire a központi felsőoktatási felvételi eljárás keretében elektronikus úton lehet jelentkezni a felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül. A képzés kiválasztását követően egyszerűen, gyorsan, a nap bármely szakában lebonyolítható a felvételi jelentkezés és nyomon követhető az eljárás folyamata.

Az általános felvételi eljárás során összesen maximum hat helyet lehet megjelölni. Egy jelentkezési helynek számít, ha a jelentkező ugyanazon jelentkezési hely mindkét finanszírozási formáját megjelöli, azaz, ha az intézmény, a kar, a szak, a képzési szint, a munkarend, a képzési helye és nyelve is azonos, csak a finanszírozási forma tér el.

A duális képzésre való jelentkezés esetén a felvi.hu oldalon kell az adott szakra jelentkezni, és ezzel párhuzamosan a kiválasztott munkahelyre.
Oldalunkon közvetlen link található minden partnercég duális oldalára, ahol információt tettünk közzé a jelentkezés módjáról, és folyamatáról.
További információk

A szakirányú továbbképzésekre közvetlenül az egyetemen kell jelentkezni, melyről információ és jelentkezési lap az adott szak leírásánál található.

Fontos időpontok

A felvételi eljárás fontos időpontjai:
  • 2019. december 19.: a felsőoktatási felvételi tájékoztató megjelenése a www.felvi.hu honlapon és az e-felvételi indulása
  • 2020. február 15.: felsőoktatási online jelentkezés határideje
  • 2020. február 20.: az e-felvételi dokumentumok hitelesítési határideje
  • 2020. július 8.: a felvételi kérelem benyújtását követően megszerzett dokumentumok (pl. felsőfokú oklevél másolata) benyújtásának, továbbá az egyszeri sorrendmódosításának a határideje
  • 2020. július 23.: a felvételi ponthatárok megállapítása
  • 2020. augusztus eleje: pótfelvételi jelentkezési határidő
  • 2020. augusztus vége: pótfelvételi ponthatárhúzás

Felvételi eljárás

A 2020. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban történő jelentkezés során legfeljebb hat helyet lehet megjelölni. A jelentkezési határidő a 2020. szeptemberben induló képzésekre: 2020. február 15.

Hitelesítés határideje

Ügyfélkapu-regisztráción keresztül, vagy a kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlap postára adásával: 2020. február 20.

Jelentkezés módja

Elektronikus jelentkezés: regisztrációt követően, az elektronikus felvételi adatlap kitöltésével a www.felvi.hu honlapon keresztül történhet. A 2020. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban legfeljebb hat jelentkezési hely jelölhető meg. A jelentkező az általa meghatározott jelentkezési sorrendet a felvételi eljárás során egy alkalommal módosíthatja.

A felvételi folyamata

 efelveteli folyamat

Forrás: www.felvi.hu

Eljárási díjak

A felsőoktatási felvételi eljárás során a jelentkező díjmentesen nyújthatja be a jelentkezési kérelmét. A díjmentes alapjelentkezés három képzés megjelölését teszi lehetővé, ezen felül a jelentkezőnek jelentkezésekor – a jelentkezési helyek számától függően – kiegészítő díjat kell fizetnie. A további jelentkezési helyekért 2000-2000 Ft kiegészítő díjat kell fizetni.

Figyelem! Egy jelentkezési helynek számít, ha a jelentkező ugyanazon jelentkezési hely mindkét finanszírozási formáját megjelöli, azaz ha az intézmény, a kar, a szak, a képzési szint, a munkarend, a képzési helye és nyelve is azonos, csak a finanszírozási forma tér el. Ezeket természetesen külön sorban kell feltüntetni, ennek értelmében jelentkezéskor maximum tizenkét sor tölthető ki.

Felvételi tárgyak
Duális képzés
Kollégium
Nyílt napok