Mikoviny Sámuel Térinformatikai Emlékverseny – 2024

Tisztelt Igazgatónő, Igazgató Úr, Kedves Kolléganők és Kollégák!

A 2023/2024. tanév Mikoviny Sámuel Térinformatikai Emlékverseny I. fordulójának feladatait ebben a tanévben is a https://amk.uni-obuda.hu/  honlap jobb oldalán levő a Mikoviny Sámuel Térinformatikai Emlékverseny 2024 ikonra kattintva kell letölteni. Itt egy feladat link lesz elérhető 2024. február 5-én, hétfőn 7 óra 30 perctől. A feladat jelszóval nyitható meg, melyet időben megkap minden iskola. A sokszorosítást az iskolák végzik 8 óráig, amikor az első forduló feladatmegoldása elkezdhető! A feladatmegoldás időtartama 60 perc! A megoldásokat 12 óra után tesszük hasonlóképpen elérhetővé! Ha valaki nem az eddigi e-mail címre kéri az értesítéseket, akkor adja meg a kívánt címet február 1-ig! Tájékoztatásul közöljük, az előző tanévekhez hasonlóan ebben a tanévben is, a Mikoviny Sámuel Térinformatikai Emlékverseny és a Földmérő, földügyi és térinformatikai OSZTV egységes szerkezetben kerül lebonyolításra, ezért, a geodézia, fotogrammetriai és a helymeghatározó rendszerek kérdések pontszámai kerülnek túlsúlyba, természetesen továbbra is szerepelnek térinformatikai kérdések. Ebben a feladatsorban is előfordulnak egyszerűbb geodéziai számítási feladatok (vízszintes és magassági koordináta számítás), ezért a versenyzők mérnöki zsebszámológépet használhatnak!

Így reméljük, többen jutnak a Mikoviny Sámuel Térinformatikai Emlékverseny döntőjébe, amely egyben az OSZTV I. fordulója is.

Üdvözlettel: Heilmann János, versenyfelelős

Az Óbudai Egyetem, Alba Regia Műszaki Kar, Geoinformatikai Intézete a 2023/2024-es tanévben ismét meghirdette
a térinformatikát oktató középfokú szakképző intézmények tanulói számára a Mikoviny Sámuel Térinformatikai Emlékversenyt.

A 2023/2024. tanév Mikoviny Sámuel Térinformatikai Emlékverseny I. fordulója
2024. február 5-én hétfőn 8-12 óráig kerül megrendezésre.

XIX. Mikoviny Sámuel Térinformatikai Emlékverseny – Feladatok
(2024. február 5. 07:30-tól elérhető)

XIX. Mikoviny Sámuel Térinformatikai Emlékverseny – Javítási útmutató
(2024. február 5. 12:00-tól elérhető)